De volleybalsters van Rebelle pakten zaterdag de tweede prijs van het seizoen. Na de promotie naar de tweede divisie won de club uit Dieren ook de beker door in de finale Cupido uit Hengevelde te verslaan: 2-3 (25-19, 22-25, 30-32, 25-17, 10-15).

De ploeg van coach Sven Akse nam in Ootmarsum bovendien revanche voor de nederlaag in de bekerfinale van vorig jaar. ,,Ik denk dat de ervaring van de finale van vorig seizoen ons dit keer heeft geholpen”, zei Akse. ,,We wisten nu wat we konden verwachten. Dat maakte het nog geen eenvoudige opgave. Het bleef tot aan de laatste set spannend.”

De speelsters en staf van Rebelle waren samen met de supporters in een touringcar naar Twente gereisd. En dat beviel zeker op de terugweg zeer goed, vond Akse. ,,Toen was het natuurlijk groot feest, maar ook op de heenweg was de sfeer al goed. Daarbij kan de reis met elkaar de speelsters ook op een goede manier afleiden. Dat komt de voorbereiding alleen maar ten goede.”
Kers op de taart

Waar Rebelle vorig seizoen overal naast greep, was het dit seizoen compleet anders. ,,We misten toen de promotie op een haar na en verloren dus de finale. Nu werden wij net geen kampioen, maar we promoveerden wel en nu is de bekerwinst de kers op de taart. En normaal gesproken plaatsten we ons hiermee voor de landelijke beker, maar omdat we naar de tweede divisie zijn gepromoveerd, spelen we daar sowieso.”

,,We hebben het succes zaterdag ook goed gevierd. Niet alleen tijdens de terugreis, maar daarna ook nog in de sporthal. We hebben volop van het succes genoten en het is flink laat geworden. Eén ding weten we overigens zeker: we spelen komend seizoen geen bekerfinale.”